با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
درباره ما
سلام به وبلاگ من خوش آمديداميدواريم با همكاري ،نظرات وپيشنهادات شمابهترين باشيم.
امیدواریم بتواننیم همیار وهمدم شما باشیم ودر درمان امراض توانسته باشیم کمک خوبی انجام داده باشیم ومچنان میتوانید با ارتباط با ما از فرمول وداروهای گیاهی برای انواع بیماری وکیست های تخمدان وعفونتها استفاده کنید .
لطفا ما را بانظرات خود دت گرم کرده تا بتوانیم خدمت گذار خوبی باشیم
نظر سنجی
سلام دوستان عزیز لطفادرمورد داروکیست ونحوه مشاوره ما نظرخودرا اعلام کنید
نام لاتین : Rosemary
خاصیت درمانی : اکلیل الجبل از نظر طبیعت ، خیلی گرم و خشک است و خوردن آن برای سرفه های رطوبی مزمن و تنگی نفس و خفقان سرد برای باز کردن گرفتگی ها ، انسداد کبد ، طحال ، پاک کردن ریه ، تحلیل باد ها ، تسکین درد کبد ، معالجه یرقان سوداوی ، خرد کردن سنگ کلیه و مثانه ، ازدیاد ترشح بول و حیض مفید است . ضماد آن برای تحلیل ورم های مزمن مفید است و اگر ضماد برگ آن را که از سایر اعضا قوی تر است ، در موارد چشم درد سرد به کار برند ، درد را کاهش می دهد .
در تایوان به عنوان مهیج و سقط کننده ی جنین مورد توجه است و مصرف زیاد تر از حد مجاز آن را سمی می دانند و در فیلیپین جوشانده ی برگ های آن را به عنوان مقوی تونیک ، بادشکن ، محرک ، معرق و قاعده آور مصرف می کنند ولی در مصرف داخلی خیلی کم و به مقدار کم استعمال می شود .
در استعمال خارجی آب خیسانده ی برگ های آن برای شست و شوی چشم در موارد ورم های ملتحمه زکامی به کار می رود و برای حمام کردن زنان که تازه وضع حمل کرده اند به عنوان حمام معطر و همچنین برای حمام کردن بیماران روماتیسمی و فلج ها کاربرد دارد .
اسانس اکلیل الجبل برای جلوگیری از ریزش مو موثر است .
در فرانسه 10-5 گرم سر شاخه ی گل دار و گل های گیاه را در یک لیتر آب جوش دم می کنند و 3-2 فنجان در روز به عنوان ضد اسپاسم در موارد آسم روزانه می خورند .
همچنین به عنوان محرک در موارد سوء هاضمه 20-10 گرم گیاه اکلیل کوهی خشک را در یک لیتر سرکه رقیق خوب ریخته مدت یک شب می گذارند خیس بخورد و سپس صاف کرده و در هر وعده غذا یک لیوان از آن را می خورند .
در موارد گریپ نیز مرسوم است 60 گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش دم می کنند و 3-2 فنجان در روز به عنوان ضد اسپاسم می خورند .
ترکیبات :
اکلیل الجبل دارای اساس روغنی فرار است « در گیاه تازه در حدود 5/1 - 5/0 درصد » . اسانس اکلیل الجبل شامل : آلفا - پینن ، سینئول ، بورنئول ، کامفن و رزمارن است .
اشکال دارویی : گل ها ، سرشاخه های گل دار ، برگ ها ، اسانس .
مشخصات : گیاهی است چند ساله به صورت درخچه ی کوچک که ارتفاع آن 2-1 متر می شود . برگ های آن متقابل ، باریک ، دراز ، نوک تیز و کمی خشن است .
روی برگ بدون کرک و سبز ولی پشت آن پوشیده از کرک پنبه ای و سفید است. گل های آن سفید مایل به بنفش می باشد و در واخر بهار از لابه لای برگ ها بیرون می آید .
میوه ی آن چهار فندقه و به رنگ قهوه ای و سفت و گرد و تخم آن کوچک که در داخل میوه است تمام برگ و شکوفه و اعضای گیاه معطر و خوشبو و برگ و شکوفه ی آن کمی تلخ و تند است .
این گیاه در منطقه ی مدیترانه و بیش تر در سواحل مدیترانه ولی در عین حال در تپه ها و ارتفاعات مناطق خشک صحرا نیز می روید .
در ایران اکلیل الجبل کاشته می شود . تکثیر آن از طریق کشت بذر آن و قلمه ی آن در خزانه صورت می گیرد و روش قلمه معمول تر می باشد و پس از اینکه قلمه ها ریشه دار شدند در فصل مناسب به مزرعه اصلی منتقل می شوند .
روش کاشت این است که فاصله ی بین بوته ها روی خطوط 45 سانتی متر گرفته شود . برداشت سر شاخه های نازک و برگ آن ممکن است سالی دو بار انجام شود برای اینکه اسانس برگ ها که برداشت در محل سایه پهن شده و خشک شوند و به این ترتیب برگ ها رنگ سبز و بوی مطبوع تلخ و شیرین خود را حفظ خواهند کرد .
نام علمی : Rosmarinus officinalis l . از خانواده ی labiatae .
- اکلیل الجبل کوهی برای گرم مزاجان مضر است از این نظر باید سکنجبین خورده شود مقدار خوراک آن تا 12 گرم جانشین آن از نظر خواص دارویی افسنتین است .
- خیس کرده : 40-30 گرم برگ و سر شاخه های گل دار آن درسرکه رقیق که مدت 3-2 روز بماند و پس از آن روزی 5-4 قاشق خورده شود به عنوان مدر برای ازدیاد ترشح بول و استسقا نافع است .
- تهیه دم کرده : 20-5 گرم برگ یا سرشاخه ی گل دار آن برای هزار گرم آب کافی است در مواردی که نتیجه خوب گرفته شود این مقدار تا 50 گرم امکان افزایش دارد .
لکولاتور اکلیل الجبل : سر شاخه های گل دار تازه اکلیل الجبل 1000 گرم ، الکل 80 درجه 3000 گرم ، عرق . اكليل الجبل 1000 گرم ، مدت 4 روز بخيسانند و در حمام ماريه تقطير كنند تا جمع محصول تقطير شده به 2500 گرم برسد .
مقدار خوراك 20-10 گرم بسته به مورد در يك شربت مناسب ريخته روزانه خورده شود .